Algemeen

7 oktober opening nieuw sezoen Torna Cultura


Torna | Cultura opent haar nieuwe seizoen op zondag 7 oktober om 14.30 uur in café-restaurant Aod Thoear met een verrassend, aantrekkelijk programma met interessante gasten en boeiende presentaties. Het openingscafé biedt veel variatie en kwaliteit. Gastheer is Henk van Neerven. Entree: € 5,00.
De opening van dit Torna | Cultura – café is muzikaal hoogstaand. De Servische topgitarist Radomir Vasiljevic en zijn Balkan Orchestra brengen de warmte en het gevoel van de Balkan mee naar binnen. Radomir Vaseljevic wordt begeleid door Mihail Gyuzelov, accordeon, en René Hamers, klarinet.

Als zondag 14 oktober de 290e Brandprocessie door de historische kern van Thorn trekt, is de nieuwe koorkap, ontworpen door kunstenares Angeles Nieto, (Madrid/ Thorn) te zien. Deze koorkap is een uniek en kostbaar product van hoge artistieke waarde. Het TextielLab van het Textielmuseum in Tilburg vertaalde’ het schilderwerk in borduurwerk. Angeles Nieto zal vertellen over haar ontwerp en het maakproces.

De ene recensie is nog lovender dan de andere over de docuroman ‘Goed Gerei’ van Wido Smeets (Wessem). ‘Ontroerend, Amusant, Beangstigend, Herkenbaar’ schrijft de recensent van ‘Navenant’. Een ander schrijft: ‘een documentaire roman van grote klasse’.
‘Goed Gerei’ is het levensverhaal van een Wessemse (meubelmakers)familie, een boek over vaders en zonen, over lotsbestemming en de onmacht eraan te ontsnappen. Na afloop is er gelegenheid tot koop en tot signeren.

Actrice Gerda Schattorjé (Baarlo) speelt de tragi-komische monoloog ‘Gelûkkig kómme de daag ein veur ein’. Een vrouw vertelt wat de gevolgen van een kinderloos huwelijk zijn als beide partners heel graag kinderen willen.
Leonne Cramers en Karel Ruiten lezen respectievelijk een actueel gedicht en column voor. Beiden zijn lid van de ‘Sjrieverskrink Midde-Limburg’.

(www.tornacultura.nl)
|Doorsturen