Algemeen

Bedevaart van Wessem naar Kapel onder de Linden


Woensdag 29 mei, de dag voor Hemelvaart wordt weer de jaarlijkse Bedevaart vanuit Wessem naar De Kapel onder de Linden in Thorn gehouden.

De Bedevaart wordt ieder jaar in de Mariamaand mei, gehouden. Deze bedevaart wordt weer georganiseerd door de Stichting Cultureel Erfgoed Wessem, die deze traditie in stand wil houden. Ieder jaar lopen de inwoners van Wessem mee met deze Bedevaart.

Om 18.15 uur, verzamelen de deelnemers zich bij het kapelletje aan het Van Horneplein in Wessem, om 18.30 uur wordt samen naar De Kapel onder de Linden in Thorn gelopen.
Om 19.30 uur is de aanvang van de Heilige eucharistieviering.
Deze eucharistieviering wordt ook dit jaar weer sfeervol opgeluisterd door muzikanten met blaasmuziek en door het zangkoor.

Inwoners die slecht ter been zijn en niet in de gelegenheid zijn om deze tocht te voet mee te lopen, maar wel via de fiets of auto zich kunnen verplaatsen, zijn ook van harte welkom om de eucharistieviering bij te wonen in De Kapel onder de Linden.

Na de eucharistieviering vertrekt de stoet weer vanuit De Kapel onder de Linden, door het prachtige natuurlandschap terug naar Wessem. De wandeltocht wordt gevolgd door een bezemwagen, zodat uitvallers hiervan gebruik kunnen maken.

Alle inwoners van Wessem zijn weer welkom om aan deze jaarlijkse Bedevaart deel te nemen.

|Doorsturen