Algemeen

Dodenherdenking Wessem


Dodenherdenking 4 mei te Wessem
Zaterdag 4 mei vindt in Wessem de jaarlijkse dodenherdenking plaats.
Om 19.20 u. is samenkomst op het van Horneplein waar de Koninklijke harmonie Eendracht Maakt Macht om 19.23 u. een koraal zal spelen bij het deportatiemonument en een bloemstuk wordt gelegd, waarna onder begeleiding van de koninklijk herkende schutterij Sint Joris en de harmonie afmars is naar het gevallen- en herdenkingsmonument op de Burgemeester Joostenlaan. Na aankomst zullen hier de herdenkingsplechtigheden plaatsvinden.
En waar de gebeurtenissen in Wessem van een dag uit het dagboek van Marieke Heuvelmans door haar nicht Nicole de Jong-Smeets wordt voorgelezen. Dit dagboek beschrijft de gebeurtenissen van 23 september 1944 tot en met 20 maart 1945. Derhalve de 6 weken dat de inwoners van Wessem in de kelders doorbrachten, de evacuatie naar Heel en de bevrijding van Heel. De terugkomst februari 1945 naar Wessem en de tweede evacuatie in maart 1945 en de uiteindelijke terugkomst in Wessem.
De commissie zal het op prijs stellen wanneer veel inwoners van Wessem deze herdenking zullen bijwonen uit respect voor de gevallenen voor onze vrijheid.
Verenigingen en inwoners worden in de gelegenheid gesteld een bloemstuk of bloem(en) bij het gevallenmonument te leggen. Er zijn voldoende stoelen om tijdens de herdenking te zitten.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties