Algemeen

Het Limburg Festival doet Maasgouw aan!
Met een twee hele bijzondere voorstellingen in Wessem en gratis straattheater in Thorn en Stevensweert

Door Gilsing lokale media

Sien Vanmaele, Fotograaf Sanne Delcroix

We staan aan de vooravond van de 37e editie van het Limburg Festival! Een theatraal feestje vol unieke voorstellingen, laagdrempelige tochten en uitdagende ervaringen.

Met 175 voorstellingen - waarvan 17 premières - op 53 locaties in 5 Midden-Limburgse gemeenten: Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt/Susteren en Roerdalen/Wassenberg (D). We toveren dit gebied om in een groot openluchttheater. Bezoekers worden uitgenodigd om het einde van de vakantieperiode samen te vieren middels diversen theatrale hartstochtelijke belevenissen. Te voet, met de fiets of zelfs varende.

Voorstellingen in de Gemeente Maasgouw
Het festival trapt op woensdag 7 augustus af met de jonge-talenten-wandelroute ‘Nestvlieders’. Een wandeling van ± 8 km door mooie groene landschap in en rondom de Maasdorpjes Wessem en Heel. De omgeving is het podium voor een stel jonge getalenteerde kunstenaars en performers die u tijdens de wandeling op onverwachte plekken tegenkomt.

In Wessem staat een hele bijzondere voorstelling van Theaterbedrijf Nanna Tieman. Haar man Romijn, een bekende acteur van o.a. Flikken Maastricht, heeft in 2015 een herseninfarct gekregen. Nanna heeft een voorstelling gemaakt vanuit haar persoonlijke perspectief, dat van partner en mantelzorger. Over het leven voor en het leven na deze bewuste dag. De voorstelling speelt op donderdag 8, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus steeds om 15.00 uur.

Vrijdag 10 augustus vertrekt de TOM Cruise vanuit de haven in Wessem. Onderweg stopt de boot in Stevensweert en Thorn voor enkele bijzondere straattheatervoorstellingen. In Stevensweert verrast Tea Time Company met een balancerende circusact. In Thorn op het Buitenpodium brengt Boost Productions met Pie in the sky een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs. De voorstelling Peek-a-Boo van Compagnie Charlie staan op het einde van de Waterstraat en houden een bokswedstrijd vol kluchtige acrobatie. Een echte slapstick! De straattheatervoorstellingen aan wal zijn voor iedereen geheel gratis te bezoeken.

Vrijdagavond 9 aug en zaterdagavond 10 aug is de Nederlandse première van de voorstelling I lost my mom at the supermarket van de Belgische Sien Vanmaele. Voor deze voorstelling ging Sien werken in een goedkope supermarkt. Zo moeder, zo dochter want haar moeder is al levenslang kassière. Zij speelt om 19.30 uur in het Boot Center Wessem.

Maar er is nog zo veel meer!
Wat te denken van de vele bijzondere theatervoorstellingen op bijzondere locaties. Het uithangbord van het Limburg Festival. Variërend van komedie, dans, drama, muziek of slapstick. Enkele headliners zijn o.a.: Afslag Eindhoven, George en Eran producties, Het Groote Hoofd, Les Goulus, United Cowboys, Jelena Kostic, Sally Dansgezelschap Maastricht, Opera Zuid en De Wenkbrauwerij. Het is te veel om op te noemen!

Kijk voor het volledige programma het reserveren van kaartjes op onze website www.limburgfestival.nl

|Doorsturen