Algemeen

Kano- /Wandelexcursie Koningssteen Waterwandelen in de Maasvallei


Natuurmonumenten organiseert op zondagmiddag 23 september van 13.30u tot 17.00 een heel bijzondere excursie bij natuurgebied Koningssteen bij Thorn: de gidsen nemen je mee op een ontdekkingstocht te voet en per kano! Een unieke manier om de Maasvallei te beleven. Je verkent de oevers van bever- en bloemenparadijs Koningssteen vanaf het water per kano. Na de veldpicknick met koffie en vlaai wandel je onder begeleiding van de MaasVerkenners door het dynamische struingebied vol vlinders, beverburchten en kleurige bloemenvelden.
De activiteit is geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde kanoërs.
Voor meer informatie en de aanmelding vooraf (verplicht) kun je terecht op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Maassafari voor iedereen!
Dit jaar bieden we je de exclusieve kans om natuurgebied Koningssteen vanaf het water en op het land te verkennen onder begeleiding van de ervaren MaasVerkenners Antoinette en Leo en kano-gids Harry Cuypers (Natuurlijk Asselt).  We splitsen deze unieke activiteit op in 2 gedeelten: kano-excursie en wandel-excursie. Beide onderdelen worden gescheiden door een gezellige picknick met koffie "in het veld" en worden allebei door de deelnemers beleefd. 

Kano-avontuur
Deze kano-activiteit is geschikt voor beginnende kanoërs en voor liefhebbers van rust en verrassende riviernatuur. Kanogids Harry maakt je snel vertrouwd met het varen in de volledig uitgeruste, robuuste 2-of 3-persoons kano's en vertelt over de natuur vanaf het water. Tijdens de tocht over de waterplas de Grote Hegge verken je in een rustig tempo de afwisselende oevergebieden van natuurgebied Koningssteen. Geen wilde stroomversnellingen of barrages, maar rustig oppervlaktewater zonder sterke stromingen.Het tempo is rustig.

Wandelen door Koningssteen
MaasVerkenners Antoinette en Leo nemen je graag mee voor een gebiedswandeling door de riviernatuur van de Maasvallei. Hun toelichtingen maken duidelijk dat Koningssteen ooit een grindeiland was, dat er volop grindwinning plaats vond en dat de grazers onmisbaar zijn voor het natuurlijk beheer. Koningssteen is een paradijs voor de hardwerkende bever, de hongerige vlinders en vogels, de kleurige planten en kruiden.... en de natuurliefhebber! Een veelzijdige en boeiende manier om Koningssteen te verkennen.

Dus: zondagmiddag 23 september, 13.30u – 17.00u. De verzamelplek wordt bij aanmelding duidelijk gemaakt. Deelname aan dit arrangement kost €25,00 per persoon, lid van Natuurmonumenten en €30,00 voor niet-leden. Voor kinderen gelden gereduceerde prijzen. Vooraf aanmelden voor vrijdag 21 setember via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten .

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties