Algemeen

Sacramentsprocessie Wessem


Sacramentsprocessie Wessem

Zondag 30 juni is in Wessem de jaarlijkse sacramentsprocessie. De stichting Cultureel Erfgoed Wessem zet zich in om deze traditie in stand te houden en dit gebeurd in steeds meer Limburgse plaatsen.
Ze roept daarom verenigingen, buurtverenigingen en inwoners op om deel te nemen aan deze processie. De processie vindt plaats na de H .Mis van 9.30 uur. Schutterij St. Joris opent de processie met kamerschoten, waarna deze via de Kloosterlaan, Hofstraat en Terpstraat naar het eerste rustaltaar gaat bij de St. Joriskapel op het van Horneplein. Vervolgens via de Marktstraat naar het rustaltaar op de Markt, waarna via de Steenweg naar het laatste rustaltaar bij het H. Hartbeeld op de Kloosterlaan wordt getrokken waar de processie wordt ontbonden. Bij de rustaltaren staan processiepaaltjes met vaantjes.
De stichting vraagt alle inwoners langs de route om te vlaggen en de route zoveel als mogelijk autovrij te houden en op de Markt en het van Horneplein en bij de kerk voor de middag niet te parkeren
|Doorsturen